Benefiet voetbalwedstrijd Woezik 2011

Februari 2010 overleed Hardy Overkamp (patiënt van TIL). Ter nagedachtenis aan hem organiseerden vrienden op 2 april 2011 een benefiet-voetbalwedstrijd met een selectie van oud-NEC-profs. Hardy doneerde zelf het geld van zijn laatste verjaardag en van zijn afscheidsdienst.

Een enorme opkomst

In november startte men met de inzameling en al op voorhand was er sprake van een enorme interesse. Onder aanvoering van John Gerrits en drie andere vrienden van Hardy werden sponsoren benaderd. Er ontstond een enorme lijst van personen/bedrijven die deelnamen aan deze actie. Er waren zo’n 800 belangstellenden aanwezig tijdens de wedstrijd, waaronder uiteraard de familie van Hardy.

Een mooie afsluiting van de dag

Na de wedstrijd kwam men samen in de kantine. De sfeer was geweldig, allen stonden voor hetzelfde doel: herinneringen opdoen aan Hardy en gaan voor de immunotherapie. Ook vond er een veiling plaats van een NEC-shirt met handtekeningen van de spelers. Dit bracht €1.500,00 op. Ter plekke meldden zich meer goede gevers. Uiteindelijk bracht dit een bedrag van €17.400,00 op dat ten goede kwam aan de Stichting Afweer Tegen Kanker.

Zie onderstaande filmpjes voor een samenvatting van de benefiet voetbalwedstrijd Woezik 3 tegen Oud NEC en voor het interview na de wedstrijdmet prof.dr. Jolanda de Vries (hoogleraar Translationele Tumorimmunolgie).